Herukka

Mustaherukka

Herukka-aika on elokuussa. Herukat maksavat itsepoimittuna 3,0 euroa kilolta, konepoimittuna 3,50  €/kg ja käsin poimittuna 7 €/kg. Konepoimittu herukka käy erinomaisesti mehustajien tarpeisiin. Herukat voi myös pakastaa ja mehustaa myöhemmin. Jos haluat talven mittaan käyttää herukoita puuron tai jugurtin päällä, tilaa herukkasi käsin poimittuna tai tule itse poimimaan.

Mustaherukka

Mustaherukkalajikkeina meillä ovat Mortti, Ben Tron, Marski ja Mikael. Kotimainen Mortti-lajike on pystykasvuinen lajike, joten poiminta käy helposti. Skotlantilainen Ben Tron -lajike on miedon makuisena pärjännyt hyvin makutesteissä. Sitä pääsee poimimaan jo heinäkuun lopulla. Marski ja Mikael ovat uusia jalosteita, ajallisesti Ben Tronin ja Mortin välissä.

Viherherukka

Viherherukka on maultaan mustaherukkaa miedompi. Se sopii erinomaisesti mehuihin tai syötäväksi sellaisenaan. Lajikkeet ovat Vertti, Vilma ja Venny. Tule ja testaa, sopiiko viherherukka sinun makuusi!

Punaherukka

Punahilkka on perinteisiä punaherukoita hieman miedomman makuinen kananmunan muotoinen marja. Punaherukkaa myydään toistaiseksi vain itse poimittuna.

Punaherukka