Hunaja

Luomuhunajaa Pohjoisen Saimaan Saarilta

Hunajaamme on talletettu kesän kauneimmat kukkaset, Saimaan leppeät tuulet, auringon säteet ja kesäsateet. Mehiläiset ovat keränneet hunajan Oravisalon ja Varpasalon saarilta, metsistä, niityiltä ja luomupelloilta.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Mehiläinen.jpg

Hunajaamme on saatavissa 450 g:n Luomukuningatar-purkeissa sekä pienemmissä lasipurkeissa. Kuningatarpurkillinen hunajaa maksaa 7 euroa.  Jos olet tottunut käyttämään runsaasti hunajaa, voit ostaa hunajaa sankoissa. Irtohunajan hinta on 12 euroa/kg, kun ostat sitä vähintään 3 kg.

Joensuussa keskustan K-Citymarket myy hunajaamme ja Rääkkylän kirkonkylältä sitä saa Onnen Kaupasta.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on 17042018_76-860x645.jpg

Mehiläiset ovat meillä hunajan tuotannon lisäksi töissä pölyttäjinä. Hyvin pölyttyneet marjat ovat suurempia ja mehevämpiä. Puutarhamarjojen lisäksi mehiläiset pölyttävät metsämarjoja, joten mehiläisten pölytystyöstä saavat nauttia myös marjastajat. Mehiläisiä varten viljelemme mesikasveja, kuten apiloita, mesiköitä, virnoja, rypsiä ja hunajakukkaa. Metsässä tärkeitä mesikasveja ovat vadelmat ja horsmat.

Mehiläisiä käytetään tilallamme myös mansikan harmaahomeen torjunnassa.

Mikä tekee hunajasta luomua?

Luomuhunaja tuotetaan kaukana vilkkaasti liikennöidyistä teistä ja muista saastelähteistä. Luomumehiläisten pesään laitetaan luomuvahapohjukkeita, joihin mehiläiset rakentavat kennot hunajan keruuta varten. Mehiläisten loiset, varroa-punkit, torjutaan luonnonmukaiseen tuotantoon hyväksytyillä aineilla. Hunajasadon korjuun jälkeen mehiläisille annetaan luomusokerista tehtyä sokerilientä. Pesiin jätetään myös hunajaa ja siitepölyä. Luomumehiläiset talveutetaan puulaatikoissa. Luomutarkastaja tarkastaa mehiläiset joka vuosi.

Mehiläisyhteiskuntia myytävänä

Tänäkin keväänä meillä on mehiläisyhteiskuntia myytävänä. Yhteiskuntien hinta on 350 € + alv. Mehiläisillä on vuoden 2020 emo ja pesät ovat elinvoimaisia. EKM-tutkimus kuuluu hintaan. Hinta sisältää mehiläisten lisäksi puulaatikon, -pohjan ja kannen sekä riittävästi ruokaa kennoissa. Mikäli sinulle käy vanhempi kalusto, voidaan hinnasta tinkiä. Myöhemmin kesällä tarjolla on myös jaokkeita. Meillä on myös kirvesmiehen valmistamaa upouutta puukalustoa myytävänä. Kysy Jaanalta p. 040 964 6874.

Muokkaa kuvaa