Mehiläissafari

Mehiläiset kevään ensimmäisissä kukissa

Mehiläissafari – retki luomuhunajan lähteille

Mehiläissafarilla tutustutaan luonnonmukaiseen mehiläishoitoon Pohjoisen Saimaan saarilla. Suojavarusteet yllä päästään tutkimaan mehiläispesän sisältöä ja seuraamaan mehiläisten työskentelyä.

Mehiläispesien ja mehiläisille tärkeiden mesikasvien tutkimisen lomassa avataan eväskontti ja nautitaan hunajaista välipalaa sekä maistellaan myös mehiläispesän antimia: tuoretta hunajaa suoraan kennoista, siitepölyä ja propolista. Rohkeimmat saavat pistellä suuhunsa myös kuhnurin toukkia.

Osallistujamäärä 2-6 henkilöä. Kesto 2 tuntia. Hinta: 75 euroa/hlö, lapset 40 euroa/hlö. Hinta sisältää opastuksen, suoja-asut safarin ajaksi, hunajamaistiaiset, välipalan sekä purkillisen hunajaa Pohjoisen Saimaan Saarilta. Omat kumisaappaat tai muut mehiläistiiviit jalkineet on syytä varata Safarille mukaan. Tuotteen saatavuus: 5.5.-15.9.2023. Palvelukielet: suomi, englanti, ruotsi. Ennakkovaraus 2 vrk etukäteen. Sateisena ja kovin viileänä päivänä mehiläispesiä ei voi avata pitkäksi aikaa, mutta huonomman kelin sattuessa perehdymme aiheeseen tarkemmin vanhan päärakennuksemme tuvassa.

Tervetuloa luomuhunajan lähteille perheenä, kaveriporukalla tai yksin!

 

Kurkistus mehiläispesään